Screenshot 2021-11-02 at 15.23_edited.jpg

strand, wintersport en wandelen door de bergen; alles is mogelijk

BULGARIJE IS HET IDEALE VAKANTIELAND

Screenshot 2021-11-02 at 15.23_edited.jpg

RECREATIEWONINGEN IN NEDERLAND WORDEN STEEDS DUURDER

aan de kust betaal je tussen de €3000 en €3500 per m2

Screenshot 2021-11-02 at 15.23_edited.jpg

RECREATIEWONINGEN IN BULGARIJE ZIJN TOT 9X  GOEDKOPER

met prijzen tussen de €395 en €997 per m2, aan het strand

clip_image001.png

Het NVM rapport spreekt van een enorme prijsstijging


 

Recreatiewoningen in Nederland

Al in 2018 kopte het Algemeen Dagblad:

"bijna geen vakantiehuisjes meer te koop"

Het aantal vakantiewoningen om in te investeren nam de laatste jaren in hoog tempo af. De meest bekende exploitant in Nederland, Center Parcs, is zo goed als uitverkocht. Dit komt door de lage spaarrente en het gebrek aan nieuwbouwprojecten. Met als gevolg; dure recreatiewoningen en weinig keuze.

 

De prijs van een recreatiewoning in Nederland steeg flink in 2020. Gemiddeld werd er €172.500,00 neergeteld voor een recreatiewoning, maar liefst 13,6% meer dan een jaar eerder. Aan de kust was de transactieprijs voor een recreatiewoning zelfs tussen de €3000 en €3500 per m2. In ons aanbod van strandwoningen in Bulgarije vindt u vraagprijzen tussen de €395 en €997 per m2. Een aanzienlijk prijsverschil. En dan hebben we de vraagprijzen in Amsterdam nog niet benoemd, waar €10.000,= per m2 steeds gebruikelijker wordt. 

Recreatiewoningen in Bulgarije

De woningmarkt binnen de Europese Unie kent grote verschillen. In Bulgarije is de laatste tien jaar nog veel gebouwd. De vraag naar vakantiewoningen is in Bulgarije hoog, maar door het bouwtempo is er meer aanbod dan in Nederland. Het aantal nieuwbouw projecten in Sunny Beach begint echter langzaam af te nemen en het aantal toeristen neemt toe. Dit kan vergelijkbare effecten hebben als in de Nederlandse woningmarkt.  

 

In ons aanbod van strandwoningen vindt u vraagprijzen tussen de €395 en €997 per m2. Een aanzienlijk prijsverschil met Nederland; tot negen keer goedkoper.

 

Bulgarije is een groen land met zee en bergen, en heeft voor elke vakantieganger volop keuze. Het land staat bekend om de mooie hikes, wintersport resorts en strandvakanties.

clip_image002.jpg

Bulgarije staat bekend om het berglandschap en prachtige stranden

clip_image003.jpg

Sunny Beach, strandtent Helena & omgeving

Ons aanbod in Sunny Beach

Op dit moment zijn alle door ons aangeboden woningen te vinden aan de Zwarte Zee, in Sunny Beach (door Bulgaren ‘Slanchev Bryag’ genoemd). De gemiddelde temperatuur in Sunny Beach is vergelijkbaar met Venetië, Italië. De populairste maanden om Sunny Beach te bezoeken zijn mei, juni, juli, augustus en september. Bulgarije werd in 2019 door 9,3 miljoen buitenlandse toeristen bezocht, waarvan veel Grieken en Duitsers. En deze aantallen zullen blijven toenemen. Sunny Beach is daarnaast een populaire vakantiebestemming onder de lokale bewoners.

Kortom, Bulgarije biedt de mogelijkheid om veel goedkoper aan de kust te kopen (tot 9 keer zo goedkoop!). Met veel meer zonuren dan in Nederland. Een geweldige kans om een vakantiewoning aan te schaffen, voor je eigen vakantieplannen of als investering.

Wat er te doen is in Sunny Beach? Kijk hier! Ons aanbod vindt u hier